top of page
Sök

Pressrelease: SVT Aktuellt anmäls för grov kränkning och osaklighet i klimatinslag

Uppdaterat: 1 nov. 2021

I ett inslag i Aktuellt den 14 september, ”SVT har granskat metoderna som används av klimatskeptiker”, https://www.transfernow.net/dl/20211031AcLeG9rH/QtfKa2eq framställs ett antal personer som ohederliga klimatförnekare som medvetet sprider desinformation i klimatfrågan. Elsa Widding pekas ut som ”spindeln i nätet”. Elsa Widding är en välmeriterad civilingenjör från Chalmers Tekniska Högskola med tidigare ledande befattningar i stora skandinaviska energiföretag såsom Vattenfall, Statkraft och Fortum.

Elsa Widding anklagas på osakliga grunder för att vara oseriös och klandervärd. Nu anmäler Widding inslaget till Granskningsnämnden och Medieombudsmannen för allvarligt brott mot kraven på saklighet och opartiskhet enligt SVT:s sändningstillstånd.

Reportaget förefaller propagandistiskt med syfte att förminska debattörer som, till skillnad från SVT, efterlyser en opartisk och saklig debatt baserad på data och faktiska observationer i IPCC:s (FN:s klimatorgan) vetenskapliga underlag.

I programmet redovisar SVT dessutom påståenden om klimatutvecklingen som är direkt felaktiga.

Elsa Widding blev för allmänheten känd då hon försökte stoppa Vattenfalls köp av det holländska energiföretaget Nuon. Hon arbetade då som expert i Regeringskansliet i nära relation till dåvarande näringsminister Maud Olofsson. Denna affär kom att sluta med en förlust för svenska staten på många tiotals miljarder kronor. Widding fick senare, efter en noggrann redogörelse till konstitutionsutskottet 2014, motta en utmärkelse av affärsmagasinet ”Passion for Business” för sitt mod och sin höga integritet.

För kommentarer kontakta: elsa.widding@gmail.com eller Elsa Widding 0706-460648

2 632 visningar3 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Det är fult att förtala andra ledamöter via egen okunskap och dessutom allvarligt när detta sker genom ovetenskapliga utsagor. https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/ku-anmalan/granskning

Kristofer Ahlström på DN, Emma Frans på SVD och Jessica Wennberg på Västerbottens-Kuriren ondgör sig alla över min oro för att ungdomar, framförallt yngre män, ska vaccineras mot Covid 19 i onödan. Ja

bottom of page