top of page
Sök

Avsnitt 42. Lyssna och försök förstå vetenskapen!

Om någon är intresserad av den grundläggande strålningsfysiken för växthusgaser så kan jag

rekommendera att ni lyssnar på ett föredrag som William Happer gav för några veckor sedan för medlemmar av CLINTEL och Irish Science Forum. William Happer är Professor emeritus i fysik från Princeton University. Jag har länkat till detta via mitt avsnitt 42 på Youtube som ni kan se här. Nedan kan ni även läsa hans senaste vetenskapliga arbete som han gjort tillsammans med W. A. van Wijngaarden. ”Dependence of Earth’s Thermal Radiation on Five Most Abundant Greenhouse Gases”.

Wijngaarden and Happer 2020
.pdf
Download PDF • 1.96MB

William Happer avslutar sitt föredrag med en sammanfattning av dom politiska aspekterna av klimatforskningens resultat:


1. Grundläggande vetenskap visar att ökande mängder av CO2, N2O och CH4 inte kommer att orsaka någon ”klimatkris”. Detta är ännu ett exempel på en ”extraordinär folklig illusion och massornas ”galenskap” i den sorgliga historien av mänsklig girighet efter pengar och makt, dumhet och feghet.


2. Mer CO2 kommer att gynna livet på jorden genom dess värde för jordbruk, skogsbruk och

fotosyntetiskt liv. Planeten har blivit grönare och det är bra.


3. Mer dikväveoxid N2O och metan CH4 kommer att ha en negligerbar inverkan på jordens klimat.


4. Rationella människor måste motverka klimatfanatism, vilken inte alls är baserad på vetenskap. En eftergifts(politik) kommer inte att fungera.
990 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

Det är fult att förtala andra ledamöter via egen okunskap och dessutom allvarligt när detta sker genom ovetenskapliga utsagor. https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/ku-anmalan/granskning

Kristofer Ahlström på DN, Emma Frans på SVD och Jessica Wennberg på Västerbottens-Kuriren ondgör sig alla över min oro för att ungdomar, framförallt yngre män, ska vaccineras mot Covid 19 i onödan. Ja

bottom of page